Wist jij dat  je in een rijke gemeente woont…..

Van de week kwam de quote uit met de lijst rijkste en armste gemeentes van Nederland. Toch ben ik altijd nieuwsgierig, welke gemeente het rijkst is en waar de cijfers op gebaseerd zijn. Jullie ook?

3-Laren_crop423x500

Dit stond op de website van de quote:

Het CBS bekeek welk deel van een gemeente behoort tot de huishoudens in de 25%-groep van hoogste vermogens in Nederland, wat grofweg staat voor een vermogen (bezit minus schulden als hypotheek, leningen en studieschuld) van dik een ton euro. Opvallend is dat de meeste rijken wonen in Noord-Brabant. Van de top 10 rijkste gemeenten, liggen zes in deze provincie. Dit is gebaseerd op de gegevens van 2012, het duurt altijd even zoiets uit te rekenen.

Nummers 1 t/m 10

1 Rozendaal

2 Alphen- Chaam

3 Laren NH

4 Bloemendaal

5 Haaren (Brabant)

6 Edam- Volendam

7 Oirschot

8 Sint Anthonis

9 Eersel

10 Hilvarenbeek

6-Edam-Volendam_crop423x500

Jaren geleden kreeg je mega hypotheken, tegenwoordig is dat niet meer zo, is het dan sowieso dat Nederland volgens het CBS rijker gaat worden, of zal er meer eigen vermogen in de huizen gaan….

Wel leuk om te lezen dat het allemaal dorpjes zijn rondom Breda, Tilburg  en Eindhoven die tot de top-10 van rijkste gemeenten horen. Zouden deze mensen hoger opgeleid zijn….. Ik denk het wel. Rondom Eindhoven zullen het veel Philips mensen zijn, wat denken jullie? Bij Volendam, Laren en Bloemendaal de artiesten?

16799

In Laren weten we allemaal dat daar veel rijken wonen. Zelf heb ik in een dorpje in de buurt van Laren gewoond. Dikke auto’s, mooie huizen, leuke winkels. Zien en gezien worden, als je daar van houdt, dan zit je daar goed. Neem niet weg dat rondom Laren een prachtige natuur ligt, heide, bossen , water en golfbanen. Een dagje uit meer dan waard. Als je van toffe sieraden houdt, ga dan langs bij IMITCH in Laren. Hier verkopen ze onder andere mijn favoriete merk; Miccys.

audi_r8-ppi_laren