Spelen met hout:

Bij het spelen met de hout, zijn er enkele kleine technische aanpassingen nodig, omdat de clubs langer zijn dan ijzers en omdat ze een ander zwaartepunt hebben.

Wanneer een speler met een driver gaat slaan, vind ik het belangrijk dat hij of zij weet wat de bedoeling is van de slag, de bal in een opwaartse lijn te raken. Dit in tegenstelling tot de ijzers, die in een neerwaartse lijn geraakt worden. Dat is de reden waarom de bal met de driver wordt opgeteed. Om eenvoudiger de bal de lucht in te krijgen met weinig loft, omdat de bal al hoger ligt.

Driver

Driver

 

 

Grip:

  • Deze verandert niet ten opzichte van de full swing.

Houding:

  • Omdat de clubs langer zijn staat de speler verder van de bal af, hierdoor zal de afstand tussen het uiteinde van de club en het linkerbovenbeen groter zijn dan de ijzers (ongeveer 1½ hand).
  • De gewichtsverdeling bij de hout is 40% links en 60% rechts, dit komt voornamelijk door het kantelen van het swingcentre, (bovenlichaam/ ruggengraat), achter de bal (rechts). Deze kanteling zorgt voor een optimale schouderdraai en voor het meer opwaarts raken van de bal bij impact.

Balpositie:

  • De balpositie ligt tegenover de linkerhak en links van het swingcentre.

Voetenpositie:

  • De linkervoet is licht opengedraaid om een goede heupdraai te bevorderen bij de doorzwaai.