Jullie kennen allemaal wel de bekende serie Sex and the City. Van de week zat ik na de film nog mijn wijntje op te drinken op de bank samen met de hondjes kijkend naar Sex and the City en daar werd een uitspraak gedaan door Carrie: Is de relatie op de retour??? Hebben vrouwen nog mannen nodig of is de hond, homo vriendje en vriendinnen ook genoeg……

tumblr_mnmbvmTOGl1s7t80yo1_400

Na aanleiding van deze uitspraak, zat ik vanmorgen onder het genot van een kopje thee te denken, is dit zo?!?! Als ik naar mijn vriendenkring kijk, zie ik best wel veel vrijgezelle mensen, mannen en vrouwen. Wel veel hebben een lange relatie gehad of zijn gescheiden, maar hebben nu weinig behoefte aan een nieuwe relatie, om meerdere redenen. Een vriend van mij (43) heeft drie kinderen, gescheiden, ziet er goed uit, zakelijk erg sterk, maar geen relatie, zoals hij zegt: Als ik aan een relatie begin met een vrouw, die ook kinderen heeft, dan kan ik een groepsreis gaan aanvragen als we op vakantie gaan en de opvoeding is nooit helemaal hetzelfde van alle kinderen en dat gaat botsten. Dus inderdaad een goede vriend of een hond is dan beter. Ik kan mij dit wel voorstellen. Het geeft je vrijheid en je kan lekker doen en laten wat je wilt.

tumblr-quotes-single-he0hmf9f

Wij als vrouwen zijn de afgelopen jaren ook behoorlijk geëmancipeerd, kunnen onze eigen boontjes prima doppen, willen ook werken. Vroeger was de rol van de vrouw compleet anders zoals iedereen weet, maar de man blijft een beetje dezelfde rol houden, dat kan toch niet anders dan conflicten opleveren?

Toen ik in het ziekenhuis lag, zag ik alleen maar vrouwelijke artsen lopen, waar zijn die mooie mannelijke Medisch Centrum West artsen gebleven…..

600_01

Hoe ziet jouw ideale relatie er uit of blijf je liever single….???

hsfile_230972