Wat is jouw favoriete auto?

Iedereen heeft een favoriete auto. Voor mij staat in de top 3 toch echt een New Mini. Mijn eigen mini is van 2010, maar inmiddels is er een nieuw model uit, de 3e generatie. Ik blijf mijn eigen mini heel gaaf vinden, maar zou ik volgend jaar overstappen naar een nieuwe? Is het zo’n groot verschil? Wat zijn de voordelen van de New Mini voor mij en wat zijn de nadelen? 1 ding is in ieder geval zeker. Wil je een nieuwe of gebruikte New Mini kopen, dan ben je bij Renova Breda aan het goede adres. Je wordt hier als klant is koning behandeld. Bij Mini voeren Stijn en Lieve de scepter, meedenkend, vriendelijk en geen aansmeer praatjes.

foto37

Terugkomend op de Waarom een New Mini kopen, ja of nee???

Even wat specificaties op een rijtje:

3,82 meter lang (3,72 Old Mini)

1,73 meter breed (1,68 Old Mini)

De kofferbak is met 30 liter toegenomen; heel fijn, voor de kinderwagen, kratjes bier etc.

Achterbak is nog steeds in twee delen neerklapbaar.

foto36

In de vorige modellen zat de snelheidsmeter nog in het middel, maar deze zit nu recht voor je neus en de boordcomputer zit nu in het midden. Vind ik persoonlijk fijner, want naar rechts kijken, hoe hard ik rij doe ik nooit. Ik kijk door het stuur naar de digitale snelheidsmeter. Ook de raambediening zit niet meer in het midden, maar gewoon in de deuren, zeker praktischer.

Miniinterieur

Zijn rij capaciteiten zijn verbeterd, maar ik zal jullie niet vermoeien met 3 of 4 cilinders, de meeste mensen weten niet waar ik het dan over heb. In ieder geval heeft de Mini One een pk van 102 en de Mini Cooper 136 pk.

Als je reviews leest over de New Mini stop er dan mee! Het is een beleving een gevoel wat je hebt met Mini. Zoals veel heren zeggen, Als je een New Mini ziet rijden zitten er altijd mooie vrouwen in. Het is niet de grootste auto, de goedkoopste auto, maar je staat voor Mini. Wil je een maatje groter… die hebben ze ook bij Mini en zelfs de 5-deurs is op komst. Dus geen reden voor paniek, je kan altijd Mini rijden met gezin, alleen, hondjes erbij, of gewoon lekker met vriendinnen of vrienden.

foto38

Voorlopig blijf ik nog bij mijn New Mini van 2010, maar wellicht voor mij in 2015 een New Mini 5-deurs, want met een kleine Fay is dit toch handiger. Voor nu neem ik de 3-deurs voor lief, want Fay en ik vinden het gewoon leuk om in de Mini te rijden.