Niks erger dan iemand te zien lopen met de verkeerde kleur foundation of een dikke laag!

Mij is verteld dat dit niet nodig is. Je hebt verschillende soorten foundation, van licht tot donker en met een roze ondertoon voor de blanke huid en een gele ondertoon voor de getinte huid. Als je twijfelt in de winkel, kies dan altijd voor de gele ondertoon, daar zie je er altijd stralender van uit.

Diorskin-Foundation

 

Hoe test je een foundation?

Als je een foundation gaat testen, doe dit dan altijd op je gezicht en niet op handen of armen, de kleur van je handen is vaak donkerder. Vaak kan iemand bij een parfumerie of drogisterij je goed helpen.

Ik had als hulp een vriendin van me, zij werkt voor Dior en weet echt alles over o.a. make-up. Zelf heb ik een hele dunne foundation van Diorskin forever, super fijn!

dior skin eclat satin moisure liquid foundation

Let wel op dat je kleur kan wisselen bijvoorbeeld in de zomer donkerder en in de winter lichter. Dus als je een foundation aanschaft, wellicht kan je er dan twee aanschaffen en mixen en matchen.

Wat gebeurd er als je een te donkere of te lichte foundation hebt….

Met een te lichte foundation, zie je de oneffenheden in je gezicht veel beter, dit komt vaak voor bij jonge meiden, wellicht ook dat zij niet heel veel geld uitgeven aan make-up en de goedkopere merken niet veel kleurkeuze hebben?! Dit is weer een gevalletje mixen. Koop twee verschillende kleuren en mixen maar.

Vaak denken mensen dat foundation ook gebruikt kan worden om je huid lichter of donkerder te maken, doe dit alsjeblieft niet, want dan krijg je een heel onnatuurlijk resultaat. Hier kan je wel een bronzer, of tanningspray voor gebruiken en accenten in je gezicht aanbrengen met een blush.

Dior is mijn favoriet, maar de nieuwe van Yves Saint Laurant, schijnt ook super goed te zijn!

Yves_Saint_Laurent_Forever_Foundation_1376574541