Wie wil er geen elektrische auto rijden….?! 

Super een auto die geen wegenbelasting heeft, geen BPM en de brandstof die goedkoper is, maar wat als je accu kapot is en wat is de inruilwaarde over 5 jaar…. Niemand die het weet, of ze durven er geen uitspraak over te doen.

Op dit moment is het echt een hype om een semi of volledig elektrische auto te kopen en ze doen echt niet onder voor een normale benzine bak, alleen wel in prijs.

Tot op heden weten we dat de Duitse merken waardevast zijn, dit is al jaren zo. Gaan deze zo veel langer mee dan de Japanners, of is dit puur een vraag en aanbod kwestie. Ik ben zelf van mening dat er tegenwoordig geen slechte auto’s meer gemaakt worden, maar dat de veiligheid van de kleine auto’s niet allemaal zo veilig is, maar dit heeft ook te maken met de kreukelzone van de auto. Ik heb niet voor niets gekozen voor een MINI, in deze auto zit je veilig, zelfs met die vreselijke wind van de afgelopen dagen.

14c772_006

Wij rijden ook een semi elektrische auto, maar of deze nu zo voordelig is….. De Mitsubishi Outlander is een erg fijne auto om in te rijden, maar als naar ongeveer 40 km de elektriciteit op is, dan zuipt die benzine. Dit is een nadeel en wij zitten er zelfs aan te denken om hem in te ruilen voor bijvoorbeeld een TESLA, Mercedes C-klasse (ook deze is er elektrisch), BMW i3, BMW X5. We zijn er nog niet uit. De inruilprijzen zijn wel erg hoog voor deze auto’s, maar zal dat over een paar jaar ook nog zo zijn? Wanneer moet ik mijn accu’s vervangen? Komen er betere accu’s waardoor ik straks meer dan 100 km kan rijden in plaats van 40 km?

BMW-i3-driekwart

Wat wel belangrijk is om te weten als jij een elektrische auto rijdt met een beetje of geen bijtelling of jij de juiste verzekering hebt? Wij hebben namelijk een verzekering die het fiscale verschil dekt als je auto bijvoorbeeld gestolen wordt, total loss gereden wordt, dan kan je wel een nieuwe auto krijgen, maar een bijtelling van 0% naar 7% is wel een groot verschil, voor dat verschil kan je je verzekeren bij Bovemij (onderdeel van de Bovag).

tesla-model-s

Wie kan mij vertellen wat de prijs van deze auto’s gaat doen over een paar jaar…..

Tot op de auto RAI.

Ik hoor graag van jullie!