Bacteriën in vaatdoeken

De Consumentenbond onderzocht ze in 2005. Zij stelde vast dat een vaatdoek van een Nederlands gezin gemiddeld 3,1 miljoen bacteriën bevat. Eten is bedorven als er meer dan 10 miljoen bacteriën per gram in zitten. Onze vaatdoekjes zitten dus aardig dicht tegen de bederfgrens van eten aan. En soms ruik je dat.

Wat doen wij hier aan? Koop jij je blauw aan vaatdoekjes of doe jij net als ik wegwerpdoekjes gebruiken? Ik ben fan van de UNA doekjes van de Aldi, je koopt zo’n pak voor iets meer dan een euro, ze ruiken heerlijk en je hebt altijd een schoon doekje.

Ik heb twee honden en een kleine meid hier rondlopen en ben nogal van een schoon huis. Even langs de toilet zo’n doekje en daarna kan je hem meteen doorspoelen, ideaal. Oeps de hond had vuile pootjes toen die binnen kwam, UNA over de vloer. Je kan er zelfs de ramen mee afdoen, daarna heb je dan wel keukenpapier of een schoon droog vaatdoekje nodig, anders krijg je strepen.

Ik heb zelfs een pak in de auto liggen. Auto door de wasstraat, stofzuigen en dan de doekjes langs het dashbord, binnenkant deuren etc. Ik kan niet zonder ze en jullie, hoe doen jullie dit allemaal? Ben benieuwd naar jullie reacties….